Аватар на Джеймс Камерън ще се показва от 18 декември в рекорден брой IMAX кина по целия свят (16 декември 2009 г., 02:40 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Лос Анджелис, 14 декември – IMAX Corp. и Twentieth Century Fox обявиха, че в САЩ, АВАТА� на Джеймс Камерън ще се показва в 178 кина от 18 декември едновременно с обикновената премиера в стандартните кина. От 16 Декември, IMAX 3D прожекциите на филма ще се състоят в още 83 кина по света. С общо 261 IMAX 3D кина „АВАТАР” отбелязва най-мащабата премиера на IMAX Corp. досега. „Аватар” е режисиран и написан от носителя на „Оскар”, Джеймс Камерън и звездите Сам Уортингтън, Сигърни Уивър, Зоуи Салданя, Мишел Родригес, Стивън Ланг, Джовани Рибизи и др. „Аватар” е дигитализиран и ре-мастериран, за да достигне несравнимото качество на образ и звук на Преживяването IMAX(R). „Нашата цел с „Аватар” е да извършим революция в създаването на триизмерни филми с живо действие, а това изглежда и звучи невероятно в IMAX 3D” , споделя режисьорът Джеймс Камерън. „По-голямото зрително поле и мощният съраунд звук на IMAX киното ще потопи зрителите по начин, който не може да бъде изпитан никъде другаде”. „Този филм представлява същността на IMAX киното, която е да пренася хората на места, където те обикновено не биха могли да отидат”, сподели Генералният директор на IMAX Corp., Ричард Гелфонд. „Зрителите могат да видят този филм в IMAX 3D в повече кина, отколкото когато и да било преди. Вече виждаме силните предварителни продажби на билети и имаме разпродадени прожекции дори след премиерния уикенд”. „Джеймс Камерън е гениален режисьор. Благодарение на неговата визия и познанията му в 3D областта, „Аватар” напълно естествено „приляга” на IMAX, допълва Грег Фостър, председател и президент на „Развлекателни филми” в IMAX. “Всеки аспект от този филм е създаден с педантична точност за 3D, така че когато зрителите преживяват този революционен филм в IMAX 3D кино, те ще имат чувството, че са са действително ВЪТРЕ ВЪВ филма.”

„Аватар” отбелязва рекордни предварителни резултати и за Mtel IMAX. До днес за IMAX версията са закупили или резервирали своите билети над 2000 зрители.

ЗА ФИЛМА:

Историята на Аватар е за един бивш морски пехотинец, който се оказва посредата на враждебна извънземна планета обитавана от екзотични форми на живот. Като Аватар, човешка душа в извънземно тяло, той се намира разкъсан между два свята в отчаяна борба за своето собствено преживяване и това на местните хора. Аватар е отнел повече от 10 години да се направи и отбелязва завръщането на Камерън като режисьор след Титаник, 1997, който е най-печелившият филм на всички времена и носител на 11 Оскара, включително най-добър филм. WETA Digital отличена за работата си по трилогията „Властелинът на пръстените” и Кинг Конг ще интегрира нови интуитивни CGI технологии, за да трансформира средата и героите във фото реалистични 3D кадри, които ще се пренесат зрителят в извънземен свят богат на възхитителни гледки, създания и герои.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)