Борис Панкин се оттегля от директорстването, става съветник на Рашидов (20 януари 2010 г., 19:49 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

В 14.30 часа днес, 20 януари 2010 г., в Министерството на културата беше проведена среща на министър Вежди Рашидов с новия директор на ДМТ „Стефан Македонски” Борис Панкин. По време на разговора беше обсъдено създалото се напрежение в ДМТ „Стефан Македонски”.

Като отчита явното нежелание на колектива и на синдикатите на Музикалния театър да приемат необходимостта от реформиране, развитие и осъвременяване на дейността на този културен институт, Борис Панкин заяви пред министър Рашидов своето желание да се оттегли от длъжността директор.

Отчитайки, че неподчинението в Музикалния театър се ръководи от двата синдиката, които в писмо от днес уведомяват министъра, че ще предприемат действия съгласно Закона за уреждане на колективните трудови спорове, министър Вежди Рашидов оставя двата синдиката да определят как да се ръководи този културен институт в бъдеще.

Министър Рашидов предложи на Борис Панкин и той прие поста съветник на министъра по музикално-сценични изкуства. Заповедта за назначаването му влиза в сила от днес.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)