Борсов коментар (5 февруари 2010 г., 15:00 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

С разпродажби по повечето активни позиции приключи последната борсова сесия за седмицата. В резултат на това SOFIX и BGREIT загубиха по 1,1% от стойността си. BGTR30 също бе оцветен в червено със спад от 0,8%. Само широкият индикатор BG40 добави 0,24% към нивото си от вчера. Формираният оборот достигна 1,66 млн. лева.

Днес бяха отворени офертите за изпълнение на лот 2 от АМ Тракия, което предизвика значителни движения в цените на борсово представените пътностроителни компании. След отваряне на всички предложения стана ясно, че Обединение Магистрала Трейс, в което водеща позиция има Трейс груп холдинг е предложило най-ниска оферта. Както е известно, цената има решаващо значение за определянето на победител, в резултат на което книжата на Трейс груп поскъпнаха с 1,86% до близо 70 лева за брой. В рамките на деня сделки с книжата на компанията се сключваха в диапазона 67,5-74 лева за акция.

Акциите на Мостстрой почти не промениха цената си, докато тези на Холдинг пътища се сринаха с 6,76% до 2,53 лева за акция, като по време на сесията достигнатата максимална цена по позицията бе 2,83 лева.

Книжата на Стара планина холдинг бяха изкупени до 2,15 лева за акция, като пазарната капитализация на холдинга се повиши с 3,87%. / ИП” Бул Тренд Брокеридж”ООД

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)