Борсов обзор (15 март 2010 г., 16:21 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

На поредната скучна сесия станахме свидетели днес на БФБ. Оборотът достигна 819 хиляди лева, а индексите логично на ниската активност минимално промениха стойносттите си. SOFIX и BGTR30 добавиха към нивата си съответно 0,18% и 0,27%, докато BG40 и BGTR30 загубиха по 0,2% и 0,07%.

След добрите новини около Оловно цинков комплекс, книжата на дружеството поскъпнаха с 2,39% до 13,80 лева за акция при изтъргувани 790 лота. От дружеството обявиха, че са приключили с изграждането на инсталация за обезвреждане на серния диоксид към Оловно производство, както и че стартират изграждане на нов електролитен це� и нов терминал за сярна киселина.

Книжата на Стара планина холдинг продължиха възходящото си движение, като добавиха към стойността си 3,48%. Последната сделка с книжата на холдинга бе сключена на цена 2,68 лева за брой при изтъргувани общо 505 лота.

Най-търгуваната компания на Официален пазар – Централна кооперативна банка също попадна сред най-поскъпващите дружества от този сегмент, като добави към пазарната си оценка 1,48%. От акциите на банката се изтъргуваха малко над 50 хиляди лота.

Акциите на Ексклузив Пропърти АДСИЦ също се отличиха с по-значителна търговия, но загубиха 0,5% от пазарната си оценка. Близо 55 хиляди книжа смениха собствениците си при цена от почти 0,8 лева.

Едно от най-поскъпващите дружества на фондовата ни борса през последните месеци Емка днес изтри 8,47% от своята капитализация, като в края на сесията книжата на дружеството се разменяха за 2,81 лева за брой. Общо по позицията се прехвърлиха 4340 лота.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)