Борсов обзор (4 март 2010 г., 16:09 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Малко над 1,28 млн. лева бе днешния оборот на БФБ. Почти 60% от него бе формиран от сделки сключени извън регулиран пазар. SOFIX повиши стойността си с 0,49%, като се покачи до 424,94 пункта. BGTR30 и BG40 също реализираха повишения възлизащи съответно на 0,63% и 0,17%. Имотният индикатор BGREIT понижи нивото си минимално.

Над 10 хиляди акции от капитала на Българо-Американска кредитна банка се изтъргувха по време на днешната сесия в тесен ценови диапазон, като в крайна сметка цената на банката остана непроменена спрямо търговията от вторник. Стойността на сключените сделки по позицията достигна 161 хиляди лева.

Активност се забеляза и при обикновените книжа на Химимпорт особено на фона на малките обеми от последните борсови сесии. В случая се изтъргуваха близо 22 хиляди обикновени акции до 2,66 лева последна цена за деня и ръст в цената им 0,68%. Далеч по-скромна бе търговията с привилегированите книжа на холдинга, като обратно тяхната пазарна оценка се понижи с 1,63% до 2,77 лева за лот.

Значителен бе броя по време на днешната сесия на компаниите повишаващи пазарните си цени в рамките на 5 до 8 процента. Тук попаднаха книжата на София Комерс-Заложни къщи, М+С хидравлик, БТК, Елхим Искра, Хидравлични елементи и системи, както и тези на Стара планина Холдинг. От тя� единствено оборотът при Стара планина холдинг и Елхим Искра бе по-значителен съответно от 5900 и 5700 акции.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)