Вечерен борсов коментар (19 ноември 2009 г., 18:00 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Текст[редактиране]

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Спадовете от международните капиталови пазари се прехвърлиха и на БФБ, което оцвети в червено всички водещи борсови индекси. В това отношение най-губещ бе имотният BGREIT със спад от 1,5%, следван от SOFIX и BGTR30 с понижения от 1,06% и 0,72%, а с най-слабо понижение се представи BG40 от 0,27%.

По време на днешната сесия оборотът достигна до 11,24 млн. лева, като сделки за 8 млн. лева бяха сключени извън регулиран пазар, а делът на облигациите възлиза на малко над 2 млн. лева.

Само две компании търгувани на официален пазар повишиха пазарната си цена, а това бяха книжата на Параходство Българско речно плаване АД с ръст от 4,99%, където в две сделки се прехвърлиха 250 лота от капитала на дружеството. Другата поскъпваща компания от този пазар бе Корпоративна търговска банка АД, която с оборот от 63 акции повиши капитализацията си с 2,35%.

Холдингите Албена инвест и Индустриален холдинг България АД понижиха котировките си с по над 1%, а Стара планина холдинг АД загуби 2,63%.

Централна кооперативна банка АД и Първа инвестиционна банка АД понижиха борсовите си цени с над 3%, докато Българо-Американска кредитна банка АД загуби 2,38%.

При Поименните компенсационни бонове можем да отбележим по значителен оборот от над 100 хиляди, като всички търгувани КИ на фондовата ни борса към момента се търгуват на цена от 0,22 лева.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо| (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)