Вечерен борсов коментар (27 ноември 2009 г., 20:15 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето


Текст[редактиране]

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Интересна бе днешната борсовата търговия след, като в ранната част на сесията станахме свидетели на сериозни разпродажби, като основната причина за това стана новината, че държавният инвестиционен фонд на Дубай ще бъде преструктуриран, като ще прекрати да извършва редовните си плащания за срок от поне шест месеца. В заключителната част на сесията превес взеха купувачите, като дори два от индексите затвориха на зелено в лицето на BG40 и BGREIT с повишения от 0,19 и 0,13%. Най-старият SOFIX и BGTR30 не успяха да излязат на позитивна територия и затвориха със спадове съответно от 0,86% и 0,59%. Оборотът премина границата от 7 млн.лева, като 40% от него бе съставен от сделки с облигации.

Отново книжата на Централна кооперативна банка АД правят впечатление на официален пазар при изтъргувани над 130 хиляди акции в диапазона 1,4-1,45 лева за акция. В крайна сметка банката понижи пазарната си цена с 2,44%. Всъщност всички борсово представените банки понижиха цените си, като с най-голямо понижение се отчете Първа инвестиционна банка АД в размер на 3%, а най-малък бе спадът при Корпоративна търговска банка АД възлязъл на 0,84%.

Няколко компании от този пазарен сегмент отбелязаха ръстове в цените си. Индустриален холдинг България АД и Оргахим АД поскъпнаха с малко над 2%, докато Кораборемонтен завод Одесос АД добави 0,87%.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)