Вечерен борсов коментар (4 февруари 2010 г., 17:06 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Пониженията на международните капиталови пазари се прехвърлиха и на БФБ, което доведе до първи спад за SOFIX за последните осем борсови сесии. Водещият борсов индекс се понижи с 0.79% до 441.37 пункта. BGREIT и BG40 също отбелязаха спад от съответно 0.47% и 0.07%, като само BGREIT отчитащ движенията на дружествата със специална инвестиционна цел, инвестиращи в имоти, повиши стойността си с 0.33%.

Оборотът, който БФБ формира днес достигна 1.38 млн. лева.

Най-търгувани днес бяха книжата на Индустриален холдинг България, като в няколко сделки собствеността си смениха над 200 хиляди акции, без това да промени цената им.

След значителните поскъпвания вчера книжата на компаниите от пътното строителство Мостстрой, Трейс груп холдинг и Холдинг пътища бяха сред най-губещите по време на днешната сесия. Пазарната оценка на Мостстрой се понижи най-значително с 9.15% при изтъргувани едва 192 лота.

На Неофициален пазар впечатление направи търговията с акциите на Еврохолд България. Обемът по позицията достигна близо 27 хиляди акции, а капитализацията на холдинга се повиши с 1.72%.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)