Висок оборот на БФБ (10 февруари 2010 г., 15:17 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Нехарактерно висок бе днешният оборот на БФБ, в сравнение с активността от началото на годината. Стойността на сключените сделки надхвърли 20 млн. лева. Една от основните причини за високия оборот са сключените сделки извън регулиран пазар, като най-силно впечатление направи сделка за над 28% от капитала на Холдинг Нов Век на обща стойност от близо 13,8 млн. лева. Изтъргуваният пакет е много близък по размер на участието на друга публична компания – Химимпорт, евентуалната печалба за която би била доста значителна.

Значителна сделка имаше също и на Неофициален пазар. Там се прехвърлиха 485 акции на Инвестиционна Компания Галата на цена от 9002,5 лева за брой. Стойността на сделката надхвърли 4,34 млн. лева.

Инвеститорите на БФБ последваха положителната вълна от международните капиталови пазари, породена от готовността на Германия да помогне на южната ни съседка Гърция в борбата с дълговата й криза. Това отведе всички родни борсови индекси на положителна територия в диапазона от 0,63% до 1,2%.

Книжата на Индустриален Холдинг България поскъпнаха с 2,97%. От капитала на холдинга се изтъргуваха 22800 лота при максимална цена за деня от 1,7 лева, която съвпадна и с цената на затваряне по позицията.

Минимално повишение от 0,22% реализираха и обикновените книжа на Химимпорт. Тук се изтъргуваха над 86 хиляди акции в тесен дневен диапазон. Информацията е актуална към 15:00 часа

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)