Внучката на Пабло Пикасо – Диана поздравява радио Класик ФМ за петнадесетия му рожден ден (18 декември 2009 г., 14:04 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Радио Класик ФМ, единственото радио за класическа музика в България и организатор на два ежегодни музикални фестивала – „Концертмайсторите” и „Европейски музикален фестивал”, ще отпразнува на 19 декември своя 15 – ти рожден ден.

Дни преди събитието, в предаването „Сутрешно кафе” с Геми, своите послания за юбилея и предстоящите празници отправиха внучката на Пабло Пикасо – Диана, както и ръководителят на ансамбъла за ренесансова музика "Ла Росиньол" (Италия) – Доменико Баронио. На 18 декември, по повод годишнината на радиото, Геми ще подари на слушателите 15 от най – любимите коледни класики, а в следобедния блок на Юра Трошанова почитателите на класическата музика ще чуят едни от най-добрите записи на „Класик ФМ-Мтел оркестър”.

Днес, 18 декември, за по-малко от час, в ефира на Класик ФМ се включиха над 30 слушатели, за да отправят своите поздравления към радиото, част от които поднесени в поетична форма.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)