Дневен борсов коментар (12 февруари 2010 г., 11:47 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Рекордно нисък оборот от едва 92 хиляди лева бе формиран в ранната част на сесията на регулиран пазар. Извън регулиран пазар тече процедурата по изкупуване акциите на миноритарните акционери на Девин от търговия предложител, като до момента се изтъргуваха книжа на стойност над 2,8 млн.лева.

Интересна е търговията с обикновените книжа на Химимпорт, като към момента се изтъргуваха 11508 акции от капитала на дружеството. Достигнатата минимална цена за деня бе 2,75 лева за лот. Към момента сделки с книжата на компанията се сключват на цена от 2,82 лева за брой или с 1,05% по-ниско спрямо вчерашната търговия.

На фона на общата скука впечатление прави и търговията с книжата на Евро инс в дневен диапазон от 1,4 до 1,49 за лот. Към момента пазарната капитализация на дружеството се повишава с 2,76%.

Борсовите индекси с изключение на BGREIT, който се понижава минимално, отчитат повишения. С ¼ от процента се повишават SOFIX и BGTR30, докато широкият BG40 добавя към стойността си 0,5%. Информацията е актуална към 11:15 часа

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)