Дневен борсов коментар (15 януари 2010 г., 11:50 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Последната борсова сесия за седмицата не ни предлага нещо по-различно от предходните дни. Дори днес активността на инвеститорите спадна до пределно ниски стойности, което се изразява в общ оборот на борсата от едва 200 хиляди лева. Липсата на активност резултира и в символични изменения на борсовите индекси, като най-голямото е то при широкия индекс BG40, който се повишава с близо половин процент. Останалите три индекса са на отрицателна територия.

Сред компаниите на Официален пазар по-активна търговия е налице само при Софарма, Българска роза Севтополис и Централна кооперативна банка, но това не се отразява в промяна в цените на акциите им.

По-сериозни обеми се размениха при още няколко близки до Софарма компании. Софарма трейдинг понижава пазарната си капитализация с 0.89% при изтъргувани над 19 000 лота, докато книжата на Софарма логистика поскъпват с над 20% днес при изтъргувани над 13 000 акции. Близо 15 000 акции на Медика смениха собствениците си, като цената им се повишава към момента с 4.35%.

При скромни обеми Полимери губи 10% от пазарната си оценка, а акциите на Елма-Троян се обезценяват с 40%. С над 4% поевтиняват и книжата на онлайн медийната група Инвестор.БГ.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)