Дневен борсов коментар (16 декември 2009 г., 11:25 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

SOFIX продължава да понижава стойноста си, като в ранната част на днешната скучна сесия губи макар и минималните 0,12%, като оборотът остава дори под 200 хиляди лева. Имотният BGREIT не променя измерението си от вчера, докато BGTR30 и BG40 са нагоре съответно с 0,51 и 1,22%.

Продължават книжата на Централна кооперативна банка АД да бъдат най-търгувани, като броя на прехвърлените акции достигна до 48 хиляди. Пазарната капитализация на банката се повиши с 1,46%.

При останалите публични банка при, които има сключени сделки също можем да отбележим ръстове, като Първа инвестиционна банка АД поскъпва с 0,59%, а тези на Българо-Американска кредитна банка АД поскъпва с 0,65%.

И двете емисии на Химимпорт АД губят до момента по над 1%, като общо за двете емисии се прехвърлиха 6 хиляди акции.

Малко по-значим бе и оборотът при Индустриален холдинг България АД с обем от 11790 лота при минимален ръст в капитализацията му от 0,32%.

Преобладаващата част от дружествата при, които има сключени сделки отчитат повишения. Тук могат да се посочат Доверие Обединен Холдинг АД, Проучване и добив на нефт и газ АД и Оргахим АД поскъпващи с между 4-5%. Информацията е актуална към 11:20 часа

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)