Дневен борсов коментар (17 ноември 2009 г., 14:10 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето


Текст[редактиране]

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Възходящият тренд продължава и в ранната част на сесията на БФБ, като и при всички борсови индекси отчитаме повишения. Лидер в това отношение е най-представителният SOFIX, където повишението достига до 1,76%, следва BGTR30 с ръст от 1,32%, докато при BG40 и BGREIT ръста спрямо вчера достига до 0,85% и 0,14%. Оборотът е малко по-значителен в размер на 964 хиляди лева.

Най-търгувани са книжата на Химимпорт АД, където при обикновената емисия се прехвърлиха 71 хиляди лота при ръст от 5% и максимална цена за деня от 2,97 за акция.

Привилегированата емисия на компанията също попада сред най-търгуваните с оборот от малко над 60 хиляди акции, като повишението в цената им е значително в размер на 3,64%.

Книжата на Еврохолд АД също привличат интереса на инвеститорите и са сред най-търгуваните, като броят на прехвърлените книжа достига до 79 хиляди броя с ръст от 0,68%.

Малък е броя на компаниите с понижения в борсовите котировки. На официален пазар само две дружества губят от пазарната си капитализация, а именно Холдинг Варна АД и Холдинг Пътища АД със спадове съответно от 2,96% и 0,69%.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)