Дневен борсов коментар (20 май 2010 г., 11:28 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Малко по-ликвидна е днешната търговия на фондовата борса, но отново преобладават негативните настроения. При оборот от малко над 2, 5 млн. лева SOFIX губи към момента 0, 71% и достигна ниво 387, 62 пункта. Останалите индикатори също са оцветени в червено, като най-сериозен спад от 1, 62% бележи BG40. Причина за по-значителната търговия са няколко по-големи сделки с книжата на Индустриален холдинг България и Стара планина холдинг.

Обикновените акции на Химимпорт бяха разпродадени до 2, 1 лева за брой или реализират спад от 3, 22% при изтъргувани по позицията 4700 лота. Привилегированата емисия на ходлинга почти не променя стойността си.

За поредна сесия Албена инвест холдинг понижава пазарната си капитализация, като в началото на текущата сесия стопи 4, 13% от цената си при изтъргувани 150 акции от капитала на холдинга.

Интересна е търговията и при Каолин. В самото начало на сесията акциите на компанията бяха разпродадени до 4, 12 лева за брой, но в последствие сделки на цена 4, 5 лева за лот успяха да възстановят част от обезценката на дружеството, но въпреки всичко пазарната му цена е с 3, 14% по-ниска спрямо цена на затваряне от вчера.

С 1, 5% поскъпват книжата на Доверие обединен холдинг и Българска роза Севтополис. Тези на Зърнени храни България поскъпнаха с 2, 83%. Информацията е актуална към 11: 00 часа

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)