Дневен борсов коментар (22 март 2010 г., 11:46 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Ниската активност сред инвеститорите търгуващи на БФБ продължава и в първия работен ден за седмицата. Стойността на сключените сделки остава под 150 хиляди лева, като 1/5 от нея бе формирана извън регулиран пазар. На фона на ниската активност борсовите индекси също минимално променят стойностите си, като само BGREIT бележи по-значителна промяна и добавя 0,67%.

Централна кооперативна банка продължава да е сред най-търгуваните дружества, като до момента се прехвърлиха над 17 хиляди акции на банката при 1,2% спад в цената й.

Над 1300 акции се изтъргуваха от Българо-Американска кредитна банка, като финансовата институция също понижава капитализацията, в случая със 0,61%.

Книжата на Стара планина холдинг след, като собствеността си смениха малко над 900 лота се обезценяват с 4,34% до 2,58 лева за ценна книга.

Светъл лъч на фондовия ни пазар е поскъпването на акциите на Меком с близо 10% до 0,83 лева за лот. По позицията се изтъргуваха 1254 акции. Припомням, че дружеството планира увеличение на капитала си чрез емисия на привилегировани акции при 1 лев емисионна цена и 12% кумулиран годишен дивидент.

На позитивна територия се търгуват акциите още на Синергон Холдинг, който поскъпва с 2,78%, а Хидравлични елементи и системи повишават котировките си с 1,23%, но при ниски обеми и при двете компании. Информацията е актуална към 11:15 часа

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)