Дневен борсов коментар (27 ноември 2009 г., 12:04 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето


Текст[редактиране]

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Спадът на фондовите пазари в Европа и Азия се премести и на БФБ, като в ранната част на сесията почти всички активни позиции отбелязаха значителни понижения. В последствие активизиране на купувачите доведе до намаление на загубите, като към момента техните стойности изглеждат така: SOFIX губи 0,82%, като достигна до 450,43 пункта, BG40 бележи най-сериозен спад в размер на 1,02%, докато BGREIT и BGTR30 губят съответно по 0,44% и 0,73%. Оборотът е малко по-значителен в сравнение с последните сесии, като достигна до 1 060 хиляди лева съставен почти изцяло от търговия с акции на регулиран пазар.

Всички компании без изключение при, които има сключени сделки на официален пазар губят част от пазарните се цени. Най-губещи са книжата на Централна кооперативна банка АД и Спарки Елтос АД със спадове от малко над 3%. По около 2% губят Индустриален холдинг България АД, Българска роза Севтополис АД, Петрол АД и Холдинг пътища АД.

Сред печелившите попадат Експат Бета АДСИЦ с повишение от 10% и 97 хиляди изтъргувани акции, както и София Комерс-Заложни къщи АД с повишение от 2,7%.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)