Дневен борсов коментар (8 март 2010 г., 12:08 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Седмицата на БФБ стартира скучно и с много ниска активност. Въпреки това борсовият оборот е висок – 1,2 млн. лева, като причина затова е прехвърлянето в единични сделки на големи пакети от акции на едно от най-новите публични дружества БГ Агро и на Болкан енд Сий Пропъртис. Тези две позиции формират над 75% от борсовия оборот.

Трите основни борсови индекса се повишават в рамките 2 до 3 десети от процента, като единствено специализираният BGREIT, който следи движението на акциите на компаниите инвестиращи в имоти регистрира минимален спад.

И днес продължава поскъпването на акциите на Стара планина холд, които добавят нови 6% към стойността си. Така компанията се утвърждава, като една от малкото, които донесе много добра доходност на своите акционери през последните няколко месеца. С 3.5% поскъпват акциите на Зърнени храни България, докато обикновените книжа на Химимпорт добавят близо 2% към пазарната си оценка.

От страната на губещите водачи са Прайм Пропърти БГ АДСИЦ и дистрибутора на горива Петрол, чиито пазарна капитализация се понижава съответно с 10 и 5%.

От по-ликвидните позиции при по-сериозен обем акциите на Каолин изтриват 1.8% от стойността си.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)