Дневен борсов коментар (9 март 2010 г., 11:31 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Продължава скучната и нисколиквидна търговия на БФБ, макар че оборотът достигна близо 1,5 млн.лева. Причина за по-значителния обем са сделки с облигации сключени на Неофициален пазар. Логични на фона на ниската активност и борсовите индекси минимално променят стойностите си, като по-големи са измененията при по-новите индикатори. BGTR30 добавя 0,45%, докато BGREIT губи 0,43%. При старите индикатори SOFIX и BG40 отбелязваме повишения, но до две десети от процента.

Повишението в цените на книжата на Доверие Обединен Холдинг прави впечатление на Официален пазар, като стойността им се повишава с 6,49% до 3,37 лева за брой. По позицията се изтъргуваха 6400 лота.

На този сегмент с ръст се отличават още и акциите на Синергон Холдинг. Макар и при изтъргувани само 645 лота пазарната оценка на холдинга се повишава с 4,1% до 1,88 лева.

Запазва се интересът на купувачите и към книжата на Евро инс. До момента те поскъпват с 2,79% при малко над 9 хиляди изтъргувани лота до 1,58 лева за акция.

Разбира се не липсват и дружества, които понижават своите пазарни цени. Тук могат да се посочат Балкан Ловеч, Етропал, Мостстрой и Арома, като пониженията в цените на тези компании остават в рамките на 1,5 до 3%. Информацията е актуална към 11:15 часа.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)