Днес се откриват специализирани изложби в Интер Експо Център (11 ноември 2009 г., 09:06 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето


Текст[редактиране]

Днес се откриват международните специализирани изложби Месомания, Светът на виното, Булпек, Салон на виното, Интерфуд и дринк.

От 11 до 14 ноември т.г. в изложбения комплекс в столицата Интер Експо Център ще бъдат представени експонати на производители, дистрибутори и търговци в областта на хранително-вкусовата промишленост от страната и 28 други държави.

Професионалистите могат да се запознаят с най-новите машини, технологии, лабораторно оборудване, апарати, материали, адитиви, системи за управление на технологичните процеси, с които се постигат прецизните стандарти в производството и търговията с хранителни продукти.

На 16-ото издание на авторитетното изложение МЕСОМАНИЯ български и чуждестранни производители и търговци от Германия, Италия, Испания, САЩ, Франция, Австрия, Турция, Великобритания, Швейцария и др. представят разнообразие от качествени меса и месни продукти и демонстрират всичко необходимо за месопреработвателната промишленост.

Ценените по цял свят млека и млечни продукти – сирена, кашкавал, млечни напитки, сладоледи и други изделия на млечна основа, могат да бъдат видяни на СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО. Бизнес посетителите ще узнаят кои съвременни модели машини, апарати и измервателни уреди за контрол и анализ, адитиви и технологии правят конкурентни продуктите от млечния сектор.

Богата гама хляб, хлебни и сладкарски изделия, суровини, полуфабрикати, миксове и съвременна техника – машини, опаковъчна техника, специализирано оборудване, както и важни за качеството на хлебните и сладкарски изделия ароматизатори, емулгатори, стабилизатори, консумативи, средства за ефектна декорация на изделията ще представи най-авторитетното и единствено изложение в областта на хлебопроизводството и сладкарството у нас БУЛПЕК.

Винарски компании с утвърдени позиции на пазара ще покажат традициите в родното винопроизводство на САЛОН НА ВИНОТО. Посетителите могат да допълнят своите представи за великолепните вина от най-добрите изби на Италия, Аржентина и Южна Африка. Освен елитни търговски марки, ценителите могат да открият прецизно изработени чаши и други аксесоари за дегустация и изискано поднасяне на виното.

Миксът от вкусни храни и напитки става още по-богат с експонатите на ИНТЕРФУД И ДРИНК. Инстантни напитки, какао и сладки от Полша, кафе и чай, които пият в Унгария, цитрусови плодове от съседна Турция и традиционни храни от Област Сицилия, зехтин, маслини, рибни специалитети и много други изкушения има за “гастрономите” и хората, които се грижат за трапезата в къщи. Новост за изложението са здравословни и био-органик храни без генномодифицирани съставки, консерванти и вкусови подобрители от цял свят.

Тази година изложбите за храни и напитки ще изненадат посетителите с изключително богата СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА - за първи път ще има зона за демонстрации - на живо двама български топ готвачи ще представят авторски менюта за коктейли, партита, празнични поводи, домашно приготвени ястия и здравословно хранене (всеки ден от 10.00 до 17.00 ч., откриване на 11.11. от 10.30 ч. в зала 2 ), за втора година ще се проведе и конкурсът “ЗЛАТЕН МЕДАЛ С ДИПЛОМ” за качествени и оригинални, пазарни продукти, представени от фирмите изложители, всеки ден ще има томбола с награди за информирания посетител, която ще се тегли 3 пъти на ден с награди – кошници с продукти (11 - 14.11.).

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)