Направо към съдържанието

Заключителен концерт на лауреатите от първия международен конкурс за инструменталисти към Tryavna Art Festival, 2019

От Уикиновини

11 август 2019 г.

Третото издание на Tryavna Art Festival е към края си. Той се проведе от 6-ти до 11-ти август 2019 г. под патронажа на кмета на община Трявна.[1]

На 11 август от 19 часа предстои връчването на дипломите и медалите на наградените участници в конкурса от категория „Б“ и концерт на лауреатите от Първия международен музикален конкурс за изпълнители.

Късно снощи списъкът на резултатите от журито е публикуван на страницата на фестивала.[2]

Наградата Гран при е присъдена на солист инструменталист от трета възрастова група с кларинет за категория „Б“, а за категория „А“ същата Гран при се поделя с пианист от трета възрастова група.

Две първи награди за инструменталисти с флейта се присъждат на двете участнички в конкурса за флейта в първа възрастова група и има една поощрителна награда в четвърта възрастова група.

При солистите инструменталисти с [w:цигулка|цигулка]] се присъждат две първи награди и поощрение в трета възрастова група, една първа награда в първа възрастова група, а във втора възрастова група - втора и трета награда. В четвърта и пета възрастова група се присъжда по една трета награда.

При солисти инструменталисти с виола ще бъде връчена само поощрителна награда в първа възрастова група.

За инструменталисти с виолончело се присъжда една първа награда за солист и една трета награда за акомпанимент.

За солисти инструменталисти с кларинет се присъждат пет награди, като носителите им получават и специални награди на спонсорираща наградния фонд фирма, а в четвърта възрастова група се присъжда и специална награда за най-артистичен участник.

Конкурсът за солисти инструменталисти с алт саксофон приключва с една първа награда.

Присъдена е първа награда в първа възрастова група за солист инструменталист с арфа.

Най-много са наградените солисти инструменталисти на пиано. Общо 14 награди от първа до трета, плюс две поощрения и наградата за най-млад участник в категория „Б“.

В петък, 09.08.2019 г., беше концертът на лауреатите от категория „А“, който продължи след церемонията по връчването на наградите изпълненителите в конкурса и дипломите от лятната академия над 2 астрономически часа.

Снощи жителите и гостите на Трявна се насладиха на концерта на открито „Музика и танц под звездите“ на балета на Live 7 TV[3] под музикалния съпровод на трио „Модерато“ и на майсторските изпълнения на тромпетиста Йордан Якимов. След тях пътуващото кино на интернет медията прожектира филма „Коза Ностра“.

Всички изяви на участниците във фестивала, майсторските класове и конкурсните изпълнения протекоха при вход свободен за слушатели и посетители.

Източници

  1. Програмата за 2019 г.
  2. Списък за категория „Б“
  3. За първата онлайн телевизия за изкуство