Заключителен концерт на лауреатите от първия международен конкурс за инструменталисти към Tryavna Art Festival, 2019

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

11 август 2019 г.

Третото издание на Tryavna Art Festival е към края си. Той се проведе от 6-ти до 11-ти август 2019 г. под патронажа на кмета на община Трявна.[1]

На 11 август от 19 часа предстои връчването на дипломите и медалите на наградените участници в конкурса от категория „Б“ и концерт на лауреатите от Първия международен музикален конкурс за изпълнители.

Късно снощи списъкът на резултатите от журито е публикуван на страницата на фестивала.[2]

Наградата Гран при е присъдена на солист инструменталист от трета възрастова група с кларинет за категория „Б“, а за категория „А“ същата Гран при се поделя с пианист от трета възрастова група.

Две първи награди за инструменталисти с флейта се присъждат на двете участнички в конкурса за флейта в първа възрастова група и има една поощрителна награда в четвърта възрастова група.

При солистите инструменталисти с [w:цигулка|цигулка]] се присъждат две първи награди и поощрение в трета възрастова група, една първа награда в първа възрастова група, а във втора възрастова група - втора и трета награда. В четвърта и пета възрастова група се присъжда по една трета награда.

При солисти инструменталисти с виола ще бъде връчена само поощрителна награда в първа възрастова група.

За инструменталисти с виолончело се присъжда една първа награда за солист и една трета награда за акомпанимент.

За солисти инструменталисти с кларинет се присъждат пет награди, като носителите им получават и специални награди на спонсорираща наградния фонд фирма, а в четвърта възрастова група се присъжда и специална награда за най-артистичен участник.

Конкурсът за солисти инструменталисти с алт саксофон приключва с една първа награда.

Присъдена е първа награда в първа възрастова група за солист инструменталист с арфа.

Най-много са наградените солисти инструменталисти на пиано. Общо 14 награди от първа до трета, плюс две поощрения и наградата за най-млад участник в категория „Б“.

В петък, 09.08.2019 г., беше концертът на лауреатите от категория „А“, който продължи след церемонията по връчването на наградите изпълненителите в конкурса и дипломите от лятната академия над 2 астрономически часа.

Снощи жителите и гостите на Трявна се насладиха на концерта на открито „Музика и танц под звездите“ на балета на Live 7 TV[3] под музикалния съпровод на трио „Модерато“ и на майсторските изпълнения на тромпетиста Йордан Якимов. След тях пътуващото кино на интернет медията прожектира филма „Коза Ностра“.

Всички изяви на участниците във фестивала, майсторските класове и конкурсните изпълнения протекоха при вход свободен за слушатели и посетители.

Източници

  1. Програмата за 2019 г.
  2. Списък за категория „Б“
  3. За първата онлайн телевизия за изкуство