Засилен контрол в управлението на отпадъци, образувани от дейността на лечебните заведения (15 декември 2009 г., 14:14 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Столичен инспекторат засили контрола в лечебните заведения за хуманна и ветеринарномедицинска помощ по спазването на нормативните изисквания за управление на отпадъците, образувани от дейността им. Проверките се извършват на място и по документи. Проверяват се площадките за временно съхранение на битови отпадъци, съдържанието на контейнерите и наличие на договор с лицензирана транспортна фирма за предаване на опасните болнични отпадъци. За установените по време на проверките нарушения по управлението на отпадъците инспекторите дават предписания със срок и отговорник за отстраняването им. Неизпълнението им води до съставяне на акт на виновното длъжностно физическо или юридическо лице.

В резултат на превантивния контрол, който осъществяваме в лечебните заведения са намалели случаите на недопустимо смесване на опасни с битови отпадъци, особено в контейнерите, разположени извън територията на лечебните заведения, които се използват и от гражданите.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)