Зимата този път не ни изненадва (3 ноември 2009 г., 15:13 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Текст[редактиране]

Във връзка с настъпилия зимен сезон Столичен инспекторат напомня на гражданите на София, че трябва да полагат грижи и да предприемат необходимите мерки за почистване от сняг, лед и ледени висулки на ползваните от тя� недвижими имоти или части от тях, както и прилежащите им територии (паркинги, гаражи, подстъпи към сградите и т. н., съгласно Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на Столична община

Ангажимент на фирмите оператори за зимния сезон са булевардите, улиците на масов градски транспорт, улиците с обществена значимост и вътрешнокварталните улици до степен на проходимост при зимни условия. Снегът при почистването се измества в регулите. Не се допуска струпване на снежни маси в обсега на спирките на масовия градски транспорт и в основата на дърветата. В оперативните планове на фирмите е включено и почистване на площади, части от тротоари, мостове, пасарелки и др.

Комисията, сформирана съгласно заповед на и. д. кмета на Столицата Минко Герджиков, извърши проверка на фирмите оператори относно техниката и реагентите, с които разполагат и счита, че са технически осигурени за работа по зимното улично почистване. Също така те имат оборудвани помещения за дежурства на шофьорския състав, осигурени са диспечерски пунктове за денонощно дежурство и инвентар за работниците за ръчно почистване. Във всички фирми са определени лица, които ще отговарят за организацията и технологията по зимното почистване на територията на 24-те района на Столична община.

Проверена е и готовността на фирма „Пътища и съоръжения” ЕАД, като е установено, че имат необходимите ресурси за извършване на услугата зимно поддържане. Те ще се грижат за поддръжката на пътищата за „Щастливеца”, „Златни мостове”, „Копитото”, както и за част от републиканските пътища в границите на град София. Това са ул. „Искърско дефиле”, част от „Самоковско шосе” и част от южната дъга на Софийски околовръстен път.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)