Избран бе "Продукт на потребителя" (14 ноември 2009 г., 22:19 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето


Текст[редактиране]

Българската национална асоциация на потребителите (БНАП), Асоциацията на месопреработвателите и Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите излъчиха победителите от конкурса-дегустация “ПРОДУКТ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ”, който се проведе в рамките на изложението “Месомания 2009”.

В категорията „траен варено-пушен салам” на първо място се класира продуктът на фирма „Сарай 73” ЕТ. Победителят в категория „милинки” е фирма „Салон” ЕООД, в категория „питки с мая” – фирма „Симид А и Д” ООД. За най-вкусни дребни сладки беше отличана фирма ЕТ „Равик”.

Методиката за оценка беше следната – всички продукти, които потребителите тестваха, бяха обозначени с номера, без да се знае коя е фирмата-производител на съответното изделие. Участниците в дегустацията (посетители на изложението - доброволци) попълниха в специални бланки оценките си за опитаните колбаси и хлебни изделия.

Експерт от БНАП събра и обработи резултатите, без да знае имената на фирмите, които са закодирани под съответния номер. С имената разполагаха от Асоциацията на месопреработвателите и Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите, но те не участваха в обработката на резултатите. Така беше гарантирана пълна безпристрастност при избора на победителите.

Награждаването се проведе днес, в последния ден от специализираните изложби „Месомания”, „Светът на млякото”, „Булпек”, „Салон на виното” и Интерфуд&дринк”, в „Интер експо център София”.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)