КЗК санкционира ТРАКИЯ КАБЕЛ за нелоялна конкуренция (16 декември 2009 г., 11:13 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение по чл. 29 от ЗЗК от страна на «Тракия кабел» ООД, гр. Стара Загора и наложи на дружеството имуществена санкция в размер на 20 400 лв.

Производството е образувано по молба на ЕТ «Крушев – Иларион Крушев», конкурент на ответното дружество при предлагането на услугата «кабелна телевизия».

Производството на КЗК установи, че Тракия кабел изгражда коаксиална кабелна мрежа на територията на с. Тулово и започва да рекламира и продава услугата си през м. юни тази година, два месеца преди да получи съответното разрешение за ползване на мрежата.

Комисията счита, че с тези свои действия дружеството е нарушило добросъвестната търговска практика, тъй като е поставило себе си в неравностойно благоприятно положение спрямо своите конкуренти, които стриктно се придържат към законовите изисквания и изпълняват всички нормативни предписания.

При определяне на санкцията Комисията е взела под внимание характера и степента на нарушението, неговата продължителност, както и финансовото състояние на ответното дружество.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)