Министерството на икономиката, енергетиката освободи на Борда на директорите на БЕХ (14 ноември 2009 г., 00:18 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето


Текст[редактиране]

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков освободи всички членове на Съвета на директорите на Българският енергиен холдинг. Оставките си депозираха Борис Пеков - Председател на СД, Тенчо Попов - заместник председател на СД и членовете на борда Галина Тошева, Димитър Гогов и Димитър Димитров.

Договорите им са прекратени по взаимно съгласие, без да се дължат обезщетения. С промените се цели подобряване оперативността в работата на ръководството на холдинга.

Новият Съвет на директорите се състои от 3-ма души и се оглавява от Мая Христова – зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Другите двама членове на съвета са Галина Тошева, която е преизбрана за изпълнителен директор и Добрин Стефкин – държавен служител в Държавната комисия по сигурността на информацията.

БЕХ ЕАД е акционерно дружество със 100% държавно участие. В него се включват мини “Марица-изток” ЕАД, ТЕЦ “Марица-изток 2” ЕАД, АЕЦ “Козлодуй ЕАД, НЕК ЕАД, “Булгаргаз” ЕАД, “Булгартрансгаз” ЕАД и “Булгартел” ЕАД. Холдингът е страна по важни международни проекти в сферата на енергетиката и като принципал на държавните енергийни дружества носи отговорност за управлението на тяхната дейност.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)