Мнения:Открита е планета, която се върти в обратна посока на своята звезда

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Доколкото си спомням, планета в слънчевата система е започнала да се върти в обратната посока, на слънцето. Известно е, всички планети от слънчевата система се въртят в посока на въртенето на слънцето. В Корана пише, че един ден нашата планета ще започне да се върти в обратна посока на слънцето, а слънцето ще изгрява на Запад и залязва на Изток. У Учените са доказали този факт, но не се знае защо, мълчат по въпроса. Търся и други обяснения по въпроса. Ще ви информирам като науча нещо ново по въпроса.

Ако това се случи със Земята, това ще причини огромни приливи и отливи поради внезапната промяна на земната орбита. Все едно някои да се тича с пълна чаша вода в едната ръка и внезапно да започна да тича в обратната посока. Част от водата в чашата ще прелее. Така е и с моретата.

Bertrand GRONDIN → (écrire) 23 janvier 2010 à 22:27 (UTC) Récupérée de « http://fr.wikinews.org/wiki/Discussion:Astronomie_:_d%C3%A9couverte_d%27une_plan%C3%A8te_qui_tourne_%C3%A0_l%27envers »

Не ми е известно учени да са доказвали това. Като минимум, би било в крещящо противоречие с всички известни ни закони на физиката, така че няма откъде и как да го докажат. Предполагам, че е поредната "научна" партенка.
Също, Земята, погледната като цяло, се държи много повече като течно тяло, отколкото като твърдо. (Например има кръгла форма, и е сплесната пропорционално на инерцията от въртенето си.) Към момента науката не познава механизъм, който би могъл да я завърти в обратна посока, без да я разкъса на части - преливането на моретата ще е най-дребният ни проблем. Отделно от това, такъв механизъм ще има нужда от количества енергия от порядъка на всичката енергия, отделяна от Слънцето за много години... Като обобщение: към момента не смогвам да измисля по-невъзможно нещо. -- Григор Гачев 12:11, 24 януари 2010 (UTC)