Пети турнир по шахмат „Златна пешка”се провежда тази събота и неделя (26 ноември 2009 г., 15:33 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Текст[редактиране]

Столична община чрез дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” ще проведе на 28 и 29 ноември, 2009 г., Пети турнир по шахмат 'Златна пешка” за ученици от 1 до 13 клас.

Надпреварата ще протече под мотото „130 години от обявяването на София за Столица на България”.

Домакин на петото издание е Частно училище „Дружба” – ж.к. „Обеля” ,р-н „Връбница” с традиционно обучение по шахмат и организатор на международен турнир. Право на участие имат ученици от Столичните училища в следните възрастови групи:

1 група - 1-4 клас, /2002-1999 г./;

2 група - 5-8 клас, /1998-1995 г./;

3 група - 9-13 клас, /1991-1994 г./.

Задължително условие е всяко училище да участва само с един отбор във възрастова група, отборите да бъдат смесени, да включват четирима състезатели, без право на смяна. Поканени са за участие ученици от Специализирани училища.

Проявата е включена в годишната Програма на Дирекцията и участва в класирането „Приз учител на годината” 2009”. Очакваме над 350 ученика да вземат участие в надпреварата.

За първи път ще бъде връчен приз „Златна пешка” - за постигнати високи резултати.

За първи път ще бъде ще бъде връчен приз „Рицар” и „Дама”. Наградата се присъжда за особено силна или интересна партия, само при възрастова група 9-13 клас

Предвиден е съпътстващ турнир и за Учители-водачи на отбори.

Столична община е осигурила голям награден фонд за участниците: купи, медали, грамоти, специални призове, тематични награди и лакомства.

Домакините са подготвили викторина за участниците , а за знаещите изненади.

Каним Ви на официалното откриване на Турнира на 28 ноември/събота/ 2009 от 9.00 часа в новооткритата актова зала на училището. Домакините ще представят кратка програма за поканените официални гости, участници, учители, треньори и родители.

Официално поканени: Доц. Свилен Нейков, доктор – Министър на Физическото фъзпитание и спорта, Проф. Кирил Андонов - Заместник ректор на НСА”В. Левски”, г-н Иво Тонев - Председател на ПК за Децата, младежта, спорта и туризма към СОС, членовете на ПК за ДМСТ към СОС, г-н Младен Младенов - кмета на район „Връбница”.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)