Позиция на Яне Янев относно изказвания на Капка Сидерова (17 декември 2009 г., 22:05 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

От прес-отдела на РЗС разпространиха позицията на техния лидер Яне Янев относно интервю на Капка Сидерова, в което тя го обвинява за изказването в парламента, свързано с нея. Ето и текста на изявлението:

"Във връзка с интервю на г-жа Капка Сидерова в столична медия, в което казва, че се чувства засегната от мое изказване, би� искал да направя следното уточнение. Г-жа Сидерова вероятно не е запозната с обстоятелството, че изказването ми е провокирано само и единствено от агресивното поведение и обиди от страна на съпруга й Волен Сидеров в Народното събрание. Изразът, в който е употребено нейното име обаче, е метафоричен и не се влага смисълът, в който тя, за съжаление, го възприема.

Надявам се, че като интелигентна жена, г-жа Капка Сидерова разбира това добре. Разчитам също, че тя ще прояви същата критичност и по отношение на недопустимото поведение и квалификации, с които си служи нейният съпруг, компрометирайки достойнството на Парламента не само пред пред българските граждани, но и пред дипломатическите представители от европейските държави. Яне Янев, Народен представител от РЗС".

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)