Почина актьорът, превъплътил Арамис - Игор Старигин (11 ноември 2009 г., 11:19 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето


Текст[редактиране]

На 8 ноември от инсулт си отиде Игор Старигин, актьорът, станал известен с изпълнението си в ролята на Арамис в известната руска версия на филма за Д`Артанян и тримата мускетари. Официалното заключение на лекарите е, че той е починал от исхемичен инсулт и остра сърдечна недостатъчност. Няколко дни преди смъртта си Игор бе дошъл в съзнание и даже разпознавал близките си, опитвал се да говори. Това обаче се оказа последно усилие на организма. В последните му дни в болницата са го посетили неговите колеги от сериала за мускетарите - тази година филмът става на 30 години.

63-годишният актьор, известен на милиони като Арамис неотдавна прекара инсулт, след който животът му се поддържаше само от медицинските апарати. Нещастието го сполетява на 20 септември, когато на сутринта той се почувствал зле - оплакал се от силно главоболие, а състоянието му рязко се влошавало. Когато го откарвали към болницата актьорът трудно разбирал какво става, говорел. Няколко дни след това отказва дясната половина на тялото му. Най-добрите специалисти се опитваха да спасят живота му, но 7 седмици след удара сърцето на Игор спира.

Приятелите на актьора възприемат смъртта му като лична трагедия. "Отива си едно поколение. Преди погребвахме възрастни актьори и ни се струваше, че нашият час е все още далеч. А сега близки си отиват един след друг. - казва Ирина Алферова, изпълнила ролята на Констанция в лентата за мускетарите. - Игор ще ни липсва много. Той беше прекрасен човек и добър актьор. Ще си спомням за него с усмивка и ще се моля за него. Той ще остане в паметта и сърцата ни, независимо че така внезапно и рано си отиде от нас."

Заслужилият артист на Русия Игор Старигин е роден в Москва на 13 юни, 1946 година. Играл е в над 45 руски филма. След излизането на екран на "Д`Артанян и тримата мускетари" вече достатъчно известните в киното Михаил Боярски, Валентин Смирнитский, Игор Старигин и Вениамин Смехов стават суперзвезди.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)