Премиерни серии на „Богати и жестоки” (14 февруари 2012 г., 12:25 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Неизлъчвани досега в България епизоди на хитовата в цял свят американска драма „Богати и жестоки” ще гледат зрителите на bTV Lady от 21 февруари, всеки ден от 20: 00 часа. В продължение на повече от 20 поредни години сериалът е сочен за най-добрата дневна драма. Доказателство за неговия безспорен успех са многобройните престижни награди и номинации –повече от 100 награди „Еми” и над 300 номинации за дневна драма, десетки награди NAACP Image Awards, награди People’s Choice Awards и много други.

„Богати и жестоки” разглежда темите за съперничеството, романтиката, надеждите и страховете на жителите на измисления Дженоа Сити, Уисконсин. Животът и любовните истории на една цяла палитра от характери са се вплели в поколенията, управлявани от няколко изтъкнати фамилии.

Премиерата на сериала през 1973 г. е революционна крачка за жанра “daytime drama” поради акцентирането върху теми, които са актуални сред младата аудитория, откритата сексуалност на героите, доброто качество на продукция и присъствието на рок и поп музика. Поредицата е посрещната с голямо одобрение от зрителите и филмовите критици и заради своето сериозно и задълбочено разглеждане на социално значими теми и проблеми като аборта, СПИН, алкохолизъм, тютюнопушене, незаконна търговия с бебета, сексуален тормоз, неграмотност, пристрастеност към наркотиците, булимия, рак. За първи път в продукция от този жанр героиня преживява мастектомия.

„Богати и жестоки” продължава да диктува стандартите в тази област със силните герои, социално ориентирани сюжетни линии, романтика и чувствителност. Първоначално драмата се излъчва под формата на 30 минутни епизоди, пет дни в седмицата. Сериите стават едночасови през 1980 г.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)