Първият трейлър на „Мисия Лондон” ще бъде показан с премиерата на Аватар (16 декември 2009 г., 10:19 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

На 18 декември 2009 година ще стартира рекламната кампания на „Мисия Лондон” – най – очакваният игрален филм, продукция на „СИА”, режисиран от Димитър Митовски. Кампанията ще бъде открита с първи трейлър едновременно на всички дигитални киноекрани в София и страната.

Киноманиаците ще имат възможност да видят първите монтирани кадри от филма непосредствено преди прожекциите на дългоочакваното филмово приключение „Аватар” на Джеймс Камеран. Трейлърът на „Мисия Лондон” разкрива основните персонажи от филма, като един от тях, е пресъздаден от Алан Форд, познат на българската публика, като Тухлата, от култовия филм на Гай Ричи – ”Гепи”.

Видеото ще бъде достъпно от 18.12.2009 в интернет, когато паралелно ще стартира и на уебсайта на „Мисия Лондон” http://www.mission-london.com.

Снимките на „Мисия Лондон” приключиха в началото на месец септември и в момента филмът е в постпродукция. Премиерата се очаква в началото на 2010 година.

„Мисия Лондон” е ексцентрична комедия базирана на едноименната книга на Алек Попов. Основното действие на филма се развива в българското посолство в Лондон. Историята е измислена и абсурдна, но части от нея са заимствани от реалния живот и това е причината в някои моменти да звучи действителна.

Снимките на продукцията „Мисия Лондон” стартираха на 6 юли и продължиха общо девет седмици до 4 септември 2009. Стартът беше в Лондон, а снимачните площадки на продукцията бяха съсредоточени в централната част на града около емблематичния мост Тауър бридж, Парламента и в администрацията на Бъкингамския дворец. На 21 юли снимачната площадка на филма се премести в България, където филма беше завършен. „Мисия Лондон” е копродукция между Унгария, Македония, Швеция и Англия. Мажоритарен продуцент на филма е „СИА” ЕАД, с продуценти Димитър Митовски и Иван Дойков, с подкрепата на Изпълнителна Агенция „Национален филмов център”. Филмът е подкрепен и от Загорка, България Ер, KFC и Beefeater London gin.

Димитър Митовски е един от основателите на две от най-успешните български продуцентски компании „СИА” и „Камера”, заснел е над 500 реклами за най-големите рекламодатели у нас и е автор на късометражните филми „Върнете заека” и „Лошият заек”, които са номинирани в „Седмицата на критиката” на кинофестивала в Кан през 2005 и 2007 година.

Актьорският състав в „Мисия Лондон” включва едни от най-талантливите имена на българската сцена: Юлиан Вергов (посланик Варадин), Ана Пападопулу (студентката Катя), Любомир Нейков (Готвачът Баничаров), Георги Стайков (Чаво - български актьор емигрант), Ернестина Шинова (Деворина Селянска – първата дама); Малин Кръстев (Рачо - радист), Васил Драганов (Пуйчев – стажант), Светослав Пеев (Мавродиев – консул в българското посолство), Карла Рахал (Доти съквартирантка на Ана Пападопулу), Стефка Янорова (съпругата на готвача Любо Нейков), Ина Попова (Вандова - секретарка), Орлин Горанов (президентът), Коцето Калки (Коце Паунов - шоумен), Велизар Бинев (Камал – собственик на развлекателен клуб), Искра Радева (Рени Мустакова – съпругата на премиера), Нели Топалова (Цанка Кютукова – съпругата на председателя на парламента) и др.

От английска страна кастингът включва: Алан Форд (Alan Ford) (Робърт Зиблинг), Томас Арана (Tomas Arana) (Мънроу), Роузмари Лийч (Rosemary Leach) (Мис Кънингам), Дейвид Колингс (David Collings) (Сър Дийн Карвър) Ралф Браун (Ralph Brown) (детектив Колуей) и др.

Творческият екип:Режисьор Димитър Митовски; Сценарий Алек Попов, Димитър Митовски, Деляна Манева; Продуценти Димитър Митовски, Иван Дойков, „СИА” ЕАД; Оператор Ненад Бороевич; Кастинг Talent partners, Amanda Tabak; Художник постановчик Роси Бакева; Художник по костюмите Мина Кайе; Художник по грима Валентин Вълов; Музикален инженер Светлозар Георгиев.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)