Работна среща по стратегия за развитие на туризма (14 декември 2009 г., 15:17 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Г-н Минко Герджиков, заместник – кмет на Столична община, ще открие на 15 декември 2009 г., от 14 ч. в Столична община работна среща по подготовката на Стратегия за развитие на туризма в Столична община, която се изготвя по проект „ПОДКРЕПА ЗА МЕЖДУРЕГИОНАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО И ОБМЕН НА НАЙ-ДОБРИ ПРАКТИКИ МЕЖДУ СОФИЯ И АТИНА В ОБЛАСТТА НА ТУРИЗМА” по оперативна програма «Регионално развитие» (2007-2013 г.), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Стратегията ще бъде предложена за обсъждане на предстоящата в началото на 2010 година Кръгла маса и представена за приемане от Столичния общински съвет като основен документ за развитието на туризма в Столична община. Документът отчита резултатите от проведени серия от интервюта за запознаване с туристическия бранш в столичния град, в това число с ръководни структури в сферата на туризма, с национални и общински туристически организации, с успешни мениджъри на хотели, туроператори, представители на авиокомпании и транспортни фирми, на водещите културни институции, на най-важните конферентни центрове в София.

На срещата са поканени представители от Министерството на регионалното развитие и благоустройството – Управляващ орган на ОПРР, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Министерство на културата, Столичния общински съвет, ОП „Туристическо обслужване”, ОП „Стара София” и от партньора по проекта Дружество за развитие на община Атина.

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)