Стартира кампанията по събиране на данък недвижим имот и такса битови отпадъци (1 март 2010 г., 10:18 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

За 2010 година няма промени в размерите на данъчната оценка и промилите за данък недвижим имот и такса битови отпадъци Данъка е в размер на 1.875 на хиляда , такса битови отпадъци - 1.6 на хиляда върху данъчната оценка.

Платилите данъка в пълен годишен размер в срок до 30 април ще ползват 5% отстъпка. За такса битови отпадъци не е предвидена такава. От 01 януари се събира и данък върху моторните превозни средства На предплатилите пълен размер в срок до 31 март се прави отстъпка от 5%.

Работното време на отделите местни данъци и такси е без прекъсване през целия ден. Освен там данък недвижим имот и такса битови отпадъци може да се заплащат и в определени пощенски клонове, в Общинска банка, ТЕКСИМБАНК, в процес на сключване е и договор с БАНКА ДСК.

Към края на 2009 година за София са регистрирани общо 493

кучета. Само за 2010 год. към 23 февруари са подали декларации

още 1400 собственика на домашни любимци.В предвид

започващите проверки за недекларирани кучета е желателно всички собственици да подадат декларации и заплатят таксата, която е в размер на 24 лева за година.

Във всичките 22 отдела на дирекция местни данъци има ревизионни екипи, които са започнали производството по установяване на не погасените задължения към бюджета на общината.

А какъв е размерът на ТБО за фирми за 2010? респективно за 2011?

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)