Сълза или смях? (8 януари 2010 г., 13:48 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Отговорът все още тъне в информационната мъгла, образувана от участниците в драмата - Министерство на културата и читалище "Славянска беседа", което беше поставило ултиматум към театър "Сълза и смях" за плащане на наем от 1000 лв. дневно. Това бе информацията до вчера.

Днес в разговор с нас Петър Райжеков, председател на читалище "Славянска беседа", заяви, че ултиматум не е даван. Още преди месеци те са изпратили документите с актуализирания наем в Министерство на културата. По неговите думи от там реакция не е последвала. Те са повторили поканата си за обсъждане на наема, но и досега никой от Министерството не се е свързал с тях, за да коментират сумата за наем. От друга страна от Министерство на културата ни информираха, че зам.-министър Дерелиев вчера се е срещал с г-н Райжеков, но дебат на цената не е предлаган.

В тази ситуация ще влезем в ролята на медиатор и ще помолим Министерство на културата да се свърже днес с г-н Райжеков. По собствените му думи днес той е на телефона и чака обаждане от там, за да започне преговори за стойността на наема. Да не го оставяме да чака!

Продължението - след антракта!

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)