Танцов спектакъл от Сингапур в Младежкия театър (30 октомври 2009 г., 12:02 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Текст[редактиране]

След фестивала Панаир на младите, Младежки театър „Николай Бинев” отново става домакин на събитие, зад чиято концепция стои млад автор. Този път това е Джослин Чуа, която идва от Сингапур, а за България това ще е първото представление на физически театър от тази страна.

„Любовна песен за остров” представлява моно-спектакъл, изграден върху текст и движение, който разказва за противоречивите и сложни отношения на млада жена с родната й страна - Сингапур, постоянно променяща се в неотклонното преследване на националистическата си визия за икономически и социален прогрес. Спектакълът, написан след завръщането на Джослин Чуа от Лондон, където в продължение на година тя прави магистратура по режисура, отправя проницателен поглед към някои въпроси, вълнуващи младите хора в Сингапур днес. „Любовна песен за остров” подхваща темата за идентичността чрез автобиографичен разказ-монтаж, хореография на движения, глас зад кадър и сатирични интерпретации, целящи да разкрият нееднозначността на човешките ни възприятия.

След гостуването на софийска сцена, спектакълът ще бъде представен на 6 ноември в Бургас, в рамките на “Ерата на Водолея” - фестивал за танцов, физически и визуален театър.

Спектакълът е част от проекта за артистичен обмен между Център за изкуства ”За Родопите” (Бостина) и Културен център „Сабстейшън” (Сингапур).

С подкрепата на: Фондация “Азия-Европа” (Сингапур), Фондация “За Родопите” (Бостина), Фондация “Арт Офис” (София), Сдружение “ТанцБГ” (Бургас) и Младежки театър „Николай Бинев” (София)

3 ноември (вторник) 2009, 19.00 ч. , Младежки театър “Николай Бинев”, Камерна зала
Сабстейшън (Сингапур)
“ЛЮБОВНА ПЕСЕН ЗА ОСТРОВ”

Режисура и изпълнение Джослин Чуа

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо(лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)