Ямато с второ извънредно представление (30 март 2010 г., 13:08 ч.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Поради огромния интерес към новото шоу "Matsuri-Fiesta!" на невероятните японски барабанисти “Ямато” те ще изнесат второ допълнително предствление на 10 април, събота, от 20:00 ч. в зала 1 на НДК.

Билетите за представлението на 11 април са почти изчерпани. Билети за извънредното представление на 10 април са вече в продажба в мрежата на Тикет Плюс (www.ticketplus.bg) и на касата на НДК, в Дюкян Меломан и много други каси (адресите на сайта на Тикет Плюс).

След невероятния успе� на тяхното представление преди две години японските барабанисти “Ямато” нямат търпение да се завърнат в София отново с новото си шоу "Matsuri-Fiesta!". И да опитат българското кисело мляко, което както самите те твърдят “ги поддържа във форма в Япония.”

След повече от 2000 представления в над 50 страни на 5 континента, милиони хора са присъствали на техните шоу изпълнения. Артистичният ръководител и основател на “Ямато” Маса Огава представя групата най-добре: “Обикаляме света с нашите традиционни японски инструменти, наречени “уадайко” или “тайко” барабани. Нашите прeдставления са смело съчетание на традиционни японски мотиви и модерен спектакъл със сложни технически шоу умения и много хумор, разбира се.

Най-важното в нашето представление е да акцентираме на връзката между ударите – това е като човешкия живот, историята или просто събитията в един обикновен ден, които произлизат от връзката между безбройните хора, живeeщи на нашата планета. Енергията и мислите ни са насочени към всеки удар, който правим и така постигаме единство с мислите и ударите на сърцата на публиката.

Днес нашата група се състои от 17 души – мъже и жени на средна възраст 25 години, но не това, че са млади и силни им помага да са добри барабанисти. Да бъдеш добър тайко барабанист е нужна сериозна физическа подготвка и затова ние тренираме ежедневно и доста усилено. Сърцето на Ямато е големият барабан, който тежи 500 кг с диаметър 1,7 м и е направен от 400 годишно дърво. Освен него използваме и още 40 други барабана с различна големина, за да успеем да постигнем и наподобим различните видове сърцебиене и то да рефлектира върху публиката. От 17 години вече ние правим своя музика и разкриваме по различен начин магичния свят на тайко на хората по целия свят.”

Източници[редактиране]

Новината в Спешно.Инфо (лицензирана в Уикиновини под CC-BY, версия 3.0 или по-късна)