Направо към съдържанието

Великобритания: Цензура във Facebook

От Уикиновини

Дата: 16 ноември

Питър Уайт, депутат от Лейбъристка партия се издъни в понеделник, 16 ноември, по повод закон, с който денят на честването на диамантения, шейсетгодишен юбилей на Кралицата майка Елизабет ІІ през 2012, може да бъде обявен за неработен ден.

Питър Уайт се разбунтува и изрази негодуванието си срещу предложението, направено от консерватора Розъндил на страниците на неговия. Facebook Във Facebook и нарече Елизабет ІІ "червей" и "паразит". "Защо да се чества диамантения юбилей на някой, който така или иначе има привилегии по рождение? Тя е паразит и за нея страната ни е млекодайна крава. Щом тя иска Бъкингам Палас да се издържа от обществени фондове, нека Бъкингам Палас да бъде отворено за посещения, и прибави, нямам нищо против почивните дни, но бих предпочел да има реален, важен повод за тях а не да са в чест на един червей" [1]. Розъндил е възмутен, а членове на неговия Facebook критикуват Уайт, който оттегля коментара си. Обаче Уайт потвърди своите думит пред ежедневника London Evening Standard

Говорителят на лондонската Лейбъристка партия заяви, че Питър Уайт ще дава обяснения пред ръководството на партията, което ще вземе решение за неговото бъдещо членство в партията.[2].

Източници