Направо към съдържанието

Глоба за влогъра, извел 1500 души на Мусала

От Уикиновини

7 август 2019 г.

Клипът за покоряването на Мусала на 27 юли 2019 г. е със заглавие „1500 човека покориха МУСАЛА с мен, а държавата иска да ме глоби“. Новинарските предварителни емисии за обявеното от Слави Панайотов събитие, включително и на Уикиновини, се оказаха твърде голяма реклама[1].[2][3] А може би само каналът на Слави е бил достатъчен, това тепърва ще се анализира. Факт е, че събитието действително е осъществено благополучно, вижда се от 24-минутния клип. На 6 август вече влиза в обсъжданията на социалните групи и медиите новината за предстоящата глоба.[4] Заради нарушаване на забрана за навлизане в защитена територия. Каквато се оказва връх Мусала, посещаван целогодишно от хиляди туристи, но не с такава мащабна организация.

Към неяснотиите по законодателните „престъпления“ на инициативния младеж, се добавят и острите забележки, коментари и яростни нападки, които сега бере Слави, от опитните планинарски групи – пак в социалните медии.

В отговор на това, на 7 август Панайотов излъчва нов видеоклип с обяснения и недвусмислено послание към почитателите си за финансова и морална подкрепа. Заглавието на клипа, този път само седем минути и половина, е: „Защо ще ме глобяват 5000 лева и какво ще правим?“ Към 7 часа на 8 август 2019 г. клипът има 296 471 показвания, докато към същото време и дата клипът за изкачването е прегледан 349 244 пъти. Каналът на Слави е с име: The Clashers в youtube.


Източници

  1. 5 хил. лв. глоба грози влогър, организирал масово изкачване на Мусала
  2. Влогър поведе хора на Мусала и получи глоба
  3. Влогърът Слави плаща глобата за Мусала в стотинки
  4. Репортаж на Ирена Рашева в БТВ