Направо към съдържанието

Канадската Пиратска Партия ще участва на бъдещите правителствени избори в страната

От Уикиновини


След пробация от 60 дена считано от 16 април 2010 г. Канадската PPCA ще може да участва като избираема партия на бъдещите избори в Канада. PPCA е член на Международното движение на пиратите - Международната Пиратска Партия

Канадските Пирати са против забраната за размяна на филми и музика от компютър на компютър - P2P, наказуемо в много европейски държави с парични глоби и затвор, а във Франция включително и със забрана за ползване на Интернет.

В Канада тази юридическа забрана е не е съвсем ясно уточнена. Никой не е бил осъден за размяна на файлове, но Джереми Адам е бил осъден на два месеца и половина лишаване от свобода за записване на филми в кино салони и тяхното разпространение в последствие в Интернет. Адам е починал в началото на месец април от свръх доза морфин.

Членовете на PPCA възнамеряват да проведат обществени дебати по различни актуални наболели проблеми като защитата на личните данни, легализираният контрол над продуктите на културата и авторските права. Членовете на PPCA настояват също и за по-пълен достъп до правителствена информация, както и за по-сигурна защита на личния живот на интернет потребителите.

Пиратската партия е активна в 40 страни между които Австралия, Белгия, Финландия, Франция, Русия и Великобритания. В Германия при последните избори партията печели 2% от местата в Парламента. В Швеция партията е регистрирана през 2006 и е трета партия по ефективни действия. Нейни представители са и депутати в Европейския Парламент.

В Неделя представители на Пиратски Партии от всички страни се събраха на конференция в Брюксел.

Външни Препратки

Източници