Копенхаген 2009 - Среща на върха за Климатичните промени и Глобалното затопляне

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Копенхаген 2009 - Среща на върха за Климатичните промени и Глобалното затопляне

Дата: 7 декември 2009 г.
Следващите 14 дена човечеството решава каква ще бъде присъдата на историята за това поколение! [1] (RFI - София).
В Копенхаген започна срещата на върха посветена на климатичните промени и глобалното затопляне, на която участват 192 страни. Под заглавие “Нашето поколение пред съда на историята” е публикувана обща статия в 56 водещи световни всекидневника, която е преведена на 20 езика, сред които китайски, руски и арабски.
През следващите 14 дена човечеството е изправено пред исторически избор и изключително важната отговорност за бъдещето на планетата и своето оцеляване. Глобалното затопляне е факт, и не може да бъде отречено. Още преди двадесетина години започналото измиране на коралите на кораловия риф в други морета, причинено от повишаване на световната температурата с 1,5 градеса даде тревожен сигнал. Но тогава почти никой не обърна внимание. Трябваше да минат десетилетия преди човечеството да осъзнае очевидното. Днес задачата, която човечеството трябва да реши спешно, е как температурата на планетата през следващите години да не се повиши с 1,5 – 2 градуса, и какви мерки да бъдат предприети срещу тази заплаха. Утре вече ще бъде късно!
Днес е също така ясно, че глобалното затопляне не е само резултат от повишената слънчева активност и че за него носи отговорност човешкият фактор и съвременният начин на производство. ‎цялата новина>>)

Още по темата