Мнения:„Има ли, няма ли, и какво има, какво няма?"

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Изкушението да цитирам коментарни откъси е огромно: Няма човек-няма проблем!

Успокоението на държавните институции

… конкретната уязвимост е отстранена (VATrefund временно не работи), предприети са мерки за минимализиране на щетите и се извършва преглед и на другите държавни институции за нерегламентиран достъп.

От финансовия министър

… че е била отправена "малко наивно" молба към тези, които хостват информацията, да я премахнат, но не е получен отговор.

Проверка на "Капитал" към вторник следобед

линкът е все още активен.

Твърденията на хакера

Времетраене на уязвимостта

изтичането на данни се случва не инцидентно, а в последните 11 години. Уязвимата система е била е хакната през 2012 г., но тогава никой не е разбрал, че са компрометирани 30 GB данни.

Истинската журналистика!

Според него информацията е била пратена оригинално до 56 медии в България, но не се задават правилните въпроси. Затова и новото изявление е пратено само до три, които са показали истинска журналистика. Авторът на мейла се оплаква, че не се задават правилните въпроси, като само "Капитал" задълбава в данните.

Коментар на коментара на хакера

Как пък точно източникът на коментара е най-задълбочен?! (Мога ли да не проявя ирония, сарказъм, или каквото там е наименованието на субективното отразяване по-лаконично?! --Zelenkroki (беседа) 07:24, 17 юли 2019 (UTC))

Очаквания

… българските власти няма да разкрият нищо, а само ще прикриват истината и затова той заплашва да разкрие пълните изтекли 21 GB. По оценките на НАП в тях се съдържа също толкова чувствителна информация като във вече публикуваните. Друга закана е, че ако някоя от медиите, с които се е свързал, разпространи невярна информация за случващото се, хакерът ще разкрие още два различни масива, които също идват от Министерство на финансите.