Още четирима депутати напуснаха ПГ на „Атака”, групата на ръба

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Още четирима депутати напуснаха ПГ на Атака. Огнян Тетимов, Петър Хлебаров, Борислав Стоянов и Димитър Карбов са подали заявления за напускане на групата на националистите и не са част от нея считано от днес, обяви в началото на последното за тази година заседание на депутатите председателят на парламента Цецка Цачева. Така ПГ на Атака остава с 10 избраници - минимумът, за да съществува като група в Народното събрание.

Четиримата, избрали от днес да не се в редиците на Атака, не се явиха на работа в Народното събрание и така не станаха ясни аргументите им да преминат в редиците на независимите депутати.

Нормално е след този резултат на изборите лидерът на Атака Волен Сидеров да подаде оставка, коментира независимият избраник Огнян Пейчев, който беше сред първите, напуснали групата на националистите в парламента. По думите му Сидеров ще се опита по някакъв начин да възстанови загубеното доверие.

Пейчев изрази мнение, че Атака си отива от политическия живот: „Аз лично съм притеснен от отношението. Как можеш да държиш хората в подчинение с подобни договори. Малко ли е в съвременния български Парламент депутати да изпадат в политическо подчинение, да излиза от трибуната и да нарича хората нули. Едва ли не той е единица, останалите са нули".

Лаконичен беше коментарът на представителите на ръководството на групата на Атака в парламента - Павел Шопов и Станислав Станилов.

„Обяснението ще го дадем по-късно, разбира се трябва да се запознаем със ситуацията, защото сега разбираме", заяви Шопов.

„Да ви кажа само две думи - ако искате от нас да измерим човешката алчност, тя не може да бъде измерена. И аз не мога да я измеря и всичко очаквам, защото разбирате за какво става дума", добави Станилов.

На централен сбор на националистите следобед се очаква да бъдат обсъдени изборните резултати за партията.

Лидерът Волен Сидеров даде да се разбере, че сборът няма да е отчетно-изборен. Той е сигурен, че има доверието на съпартийците си, независимо от това, че оставката му беше поискана от доведения му син Димитър Стоянов заради представянето на вота през октомври.

В края на ноември Калина Крумова също напуска парламентарната група на "Атака". Десетина преди нея парламентарната група на националистите беше напусната и от депутата Цвета Георгиева. През юли от ПГ на "Атака" се оттеглиха Стоян Иванов, Камен Петков, Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев.