Полицаите протестират за достойно заплащане на нощния труд, подкрепят ги от БЛС и БАПЗГ

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Протестиращите срещу унизителното заплащане на нощния им труд полицаи получиха като подарък за празника на МВР подкрепата на Българския лекарски съюз и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи – двете професионални организации изразиха своята солидарност за справедливите искания на полицаите:

Заплащането на нощния труд е на унизително ниво, пише в писмо до председателя на УС на СФСМВР Валентин Попов, председателят на УС на БАПЗГ Милка Василева:

До момента няма съществена промяна, защото работодателите, от които зависи цената на нощния труд, недостатъчно сериозно и отговорно се отнасят към проблемите на работниците и служителите.

Полагането на нощен труд според СЗО трайно уврежда здравето на работещите и води до физиологични, здравни, демографски и социални проблеми. Всички ние, които се грижим за човешкото здраве и сигурност и полагаме нощен труд, сме изложени на тези рискове. Но вредата не остава само върху нас – с нашите професионални дейности излагаме и другите хора на риск!

Източници