Направо към съдържанието

Рон Денис - "Привличането на Хуан Пабло Монтоя е риск"

От Уикиновини

Рон Денис, собственик на Макларън, в интервю пред британския вестник „Дейли Мейл“, споделя своите опасения относно риска от привличането на колумбийския пилот от Формула 1Хуан Пабло Монтоя.

През 2003 година, Хуан Пабло Монтоя тогава пилот на Уилямс, подписа договор с Макларън за сезон 2005 г, замествайки шотландеца Дейвид Култард. Според Рон Денис, привличането на Монтоя се явява риск в смисъл на конкуренцията, която се създава в тима, където пилот ще е и финландецът Кими Райконен.

В Макларън, не за първи път работят с експлозивни пилоти. В края на 80-те години Аертон Сена и Ален Прост, сътвориха невероятни скандали създадени от неотстъпчивоста и невероятната амбиция на двамата пилоти. Може би обаче в Макларън целят точно това, тъй като след титлите на Мика Хакинен през 1998 и 1999 година, нещата в екипа вървят прекалено спокойно и примиренчески.

Рон Денис:„Разбира се, привличането на Монтоя е риск. Но ние сме уверени, че точно при нас той ще стане най добрия пилот. Така че това се явява един балансиран и премерен риск. Ние мислим, че най-силните години на Хуан Пабло тепърва предстоят.“

Външни препратки