Херман Ван Ромпой, бъдещият президент на Европа (20 ноември 2009г.)

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето
Herman Van Rompuy

Европа избра своя първи постоянен президент, християндемократа Херман Ван Ромпой. Новото лице на Европа е любител на хайку, бакалавър по философия и икономист по образование. Макар да не обича да застава в обектива на камерите и въпреки неговата скромност, Херман Ван Ромпой е умел в намиране на компромиси и разрешаване и на най-заплетените спорове.

За нови върховни представители на Европейската Общност бяха избрани предложените политици от Белгия и Великобритания: Херман Ван Ромпой и Катрин Ашфилд. Фламандецът Херман ван Ромпой получи постоянен мандат за президент на Европа за две години и половина, а външната политика ще бъде вадена от Катрин Ашфилд. Те ще встъпят в длъжност на 1 януари 2010 г.

Херман Ван Ромпой бе фаворитът на Германия и Франция. Казват за него, че има способността да доведе до споразумение страни с твърде противоречиви мнения и да намери пътя към компромиси с умението и точността на часовникарски занаятчия. За еколозите този избор не е добър. След избора на Барозо, един посредствен президент, се избира един невзрачен, блед веселяк.

На страниците на бъгарските медии

Източници