Шаблон:Архиви2

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

Употреба

Шаблонът представлява по-проста алтернатива на Шаблон:Архиви, като също автоматично поддържа търсене в архивите. Използва се, като просто се добави в съответната страница ({{архиви2}}).

Архивите трябва да бъдат в подстраници /Архиви/<име на архива>: например архиви на Беседа:Начална страница трябва да бъдат поставяни като Беседа:Начална страница/Архиви/2022. Самите имена може да бъдат произволни, но е добра практика да указват периода, например 2022, 2014-2022, 2022.02-2022.06 и т.н. Както показва последният пример, когато освен години се указват месеци (или дори дни), желателно е подреждането в името да бъде от години към дни, т.е. YYYY.MM.DD, вместо DD.MM.YYYY, тъй като по този начин архивите автоматично ще бъдат правилно сортирани хронологично.

Представката Архиви/ може да бъде конфигурирана – за целта използвайте първия позиционен параметър в шаблона. Например {{архиви2|Забутани/}}, поставено на Беседа:Начална страница ще търси архивите като Беседа:Начална страница/Забутани/2022. Не пропускайте дясната наклонена черта / в края. Ако предпочитате да държите архивите директно под съответната беседа, добавете празен първи параметър, {{архиви2|}} (тук наклонена черта не е нужна, но обърнете внимание на вертикалната черта след „архиви2“). В този случай като архиви ще бъдат третирани всички непосредствени подстраници на беседата.

Връзката от картинката и надписа „Архиви“ също може да бъде конфигурирана, например в случаите, когато архивът е една страница. За целта може да се използва именувания параметър връзка=, като връзката задължително се указва с пълен URL, например: {{архиви2|връзка={{fullurl:Начална страница/Архив}}}}.

Текстът „Архиви“ може да бъде променен чрез именувания параметър текст=, например: {{архиви2|текст=Стари}}.

Вижте също