Направо към съдържанието

Шаблон:Категория на шаблоните

От Уикиновини
Тази категория съдържа страници от именното пространство на шаблоните.
Тя не трябва да се използва за категоризация на статиите или страниците от другото именно пространство.

За да добавите шаблон в тази категория, напишете в края на шаблона

<noinclude>
[[Шаблон:Категория на шаблоните|{{PAGENAME}}]]
</noinclude>
  • Обърнете внимание: откриващия таг <noinclude> трябва да се поставя веднага след последния символ на кода на шаблона, без пробели и без нов ред (иначе паузите и празните редове ще се поставят на всички страници, където се включва шаблона). Ако в текста шаблонът вече има тагове <noinclude> и </noinclude>, то препратката към категорията трябва да се поставя между тях, допълнителни тагове-скобки <noinclude> и </noinclude> не са нужни.
  • Освен името на страницата на шаблона (указва се с помоща на променливата {{PAGENAME}}), шаблонът в категорията може да сортира и чрез други ключове. Подробности вижте в инструкции по категоризирането.
Документация Документация

Поставяйте шаблона {{категория на шаблоните}} над страницата на категориите, съдържащи страници от именното пространство на шаблоните (например, категория Шаблони:За категории).

Ако параметърът help не е зададен, шаблонът автоматично показва как да се добавя шаблон в категорията. Ако укажете собствени инструкции, те ще заменят зададените по подразбиране. Вие също можете да укажете допълнително описание на категорията, което ще бъде разположено под самото съобщение:

{{категория на шаблоните
| description =
| help =
}}

Незадължителният параметър small (в него може да се постави произволно значение) прави съобщението малко и го помества отдясно.

Вижте също