9 Декември Преглед на Печата'''

От Уикиновини
Направо към навигацията Направо към търсенето

в. Сега, в. Дума, в. Атака, в. Телеграф, в. Експрec

в. Телеграф

Спряха съкращенията в железниците

С 20% отгоре отлагат стачката на рейса

Увеличават се заплатите на шофьорите и ватманите от градския транспорт с 20%

Ветеринарните инспектори засякоха

и са разтревожени !

60 Тона отровно месо за Коледа

Свинско от Ирландия наблъскано с диоксин¹

Незаконните мръвки са от Индия и Китай

Въпреки че ветеринарните власти са дали ултиматум месото от Индия, Китай, и Виетнам да не припарва до европейските пазари то все пак стига со трапезата на българина.
Според спецченгета, които разнищват контрабандните схеми, месото влиза у нас с фалшиви документи за европейски произход, добре разработени канали и неуредени проблеми на месо производителите. Например в Индия липсва на регистрация на животните по стандартите на EU (ЕО ЕС)
В статията се споменава още за дълбоко замразено месо от Бразилия, Аржентина, и от Америка (възможно е да се касае за страни от Южна Америка или от други региони на САЩ, в статията не е оказано изрично)

1. Диоксин: това химическо съединение причинява рак.

в. Сега

Китай спира стоки от ЕС

Китайската Агенция за контрол на качеството на стоките (АККС) към Министерството на външната търговия взе решение да спре вноса на редица хранителни стоки, произведени в страни на ЕС. АККС са открили в техния състав сериозни отклонения от допустимите според местния стандарт изисквания пише Чайна Дейли. Ройтерс допълва и доуточнява тази информация«br» - има и някакъв саркастичен подтекст
- Нека не забравяме, че наградиха Миглена Кунева за Евродепутат на годината, тя е комисар в защита на потребителите«br»

Финансовата криза разедини Европа

се противопоставя на отпускането на нови спасителни пакети, а Саркози и Браун са на точно противоположното мнение и смятат, че Меркел е спирачка на плановете им за допълнителна помощ.

- Саркози предложи още в предизборната си програма «br» „работи повече, за да печелиш повече обаче"«br» в Германия са взели мерки предварително, преди доста време, да си нямат неприятности с настоящата финансова и икономическа криза.br» Свежа кръв и евтина работна работа от, извинявай – гастарбайтери им казват – например от Турция.«br»

- Не зная колко процента от германците са деполитизирани, по мои лични сведения и наблюдения, този процес у нас е стигнал доста далеч. Може би Galup или други подобни организации имат процентите за България? Незная!

- В същност мерките са едни същи – либерализация на пазара и пълнене на десните джобове от труда на работещите. В теориите на марксизма това се нарича капиталистически начин на преразпределение на благата.

Училищата се откачиха от скъпия интернет на БТК
От около година насам държавата прави отчаяни опити да се отърве от договора с БТК, сключен в последните дни на правителството на НДСВ. - Миглена Кунева за Евродепутат , тя е комисар в защита на потребителите в Европейската Общност а преди беше отговорник за подписването на редица договори с Европейската общност.

TV5
40 ans depuis l’invention de la souris
Информатика: Навършват се 40 години от прекрасното изобретение Мишка!
Интернет би спрял Хитлер, заяви Льо Клезио
, ако съществуваха по онова време в реч озаглавена "В гората на парадоксите"
"Културата в световен план е дело на всички"