Направо към съдържанието

Pirate ISP, нов Интернет доставчик, собственост на Пиратската Партия на Швеция

От Уикиновини

Пиратската Партия на Швеция създатели на Пиратския Залив - The Pirate Bay, която има свое представители в европейския парламент откри свой Интернет доставчик Pirate ISP Пиратската партия се бори за промяна на авторските права и защита на личната свобода в Интернет.

Gustav Nipe, студент по икономиса и ръководител на новия доставчи заяви, че "целта на Pirate ISP (ISP на англ. FAI) са борбата с обществото на Big Brother." Пиратската партия се бори за промяна на авторските права и защита на личната свобода в Интернет. Pirate ISP ще оптимизира недостъпността до личните данни на своите потребители, които ще остават анонимни, а историята на влизанията в Интернет ще бъдат изтривани. Gustav Nipe заяви, че: "няма да позовли на правителството на Швеция да следят потребителите на Pirate ISP и че ще отказва да съхранява log-овете"

За сега е пробен етап и предлага Интернет достъп само в град Лунд на ползващи програмата LKF, която предлага жилища с уморен наем. Pirate ISP вероятно ще има покритие над цялата страна в края на лятото, а цените са между 25 евро (243,75 шведски корони) и 55 (525 шведски корони) евро на месец.

Източници

Le Parti pirate suédois lance son fournisseur d'accès à Internet, Le Monde, 22.07.2010